Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
![]() |
kogut w winie, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt kogut w winie dostarcza 180 kcal lub 756 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kogut w winie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13 g |
| Węglowodany | 15.8 g |
| - w tym cukry sucres | 1 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.9 g |
| Lipidy | 7 g |
| - w tym cholesterol | 65 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.43 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| Woda | 62.2 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 1.5 mg | 1.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.04 μg | 0.8% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.48 mg | 4% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
| Witamina B3 lub PP | 3.7 mg | 23.13% |
| Witamina B5 | 0.74 mg | 12.33% |
| Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
| Witamina B9 | 31 μg | 15.5% |
| Witamina B12 | 1.4 μg | 56% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 14 mg | 1.75% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.03 | 3% |
| Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
| Jod | 3.3 μg | 2.2% |
| Magnez | 16 mg | 4.27% |
| Mangan | 0.14 mg | 7% |
| Fosfor | 128 mg | 18.29% |
| Potas | 145 mg | 7.25% |
| Selen | 0.11 μg | 0.2% |
| Sód | 314 mg | - |
| Cynk | 0.21 mg | 2.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.78 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.43 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.55 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.09 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |