Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sosy solone
![]() |
ketchup, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ketchup dostarcza 102 kcal lub 431 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ketchup: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.27 g |
| Węglowodany | 22.1 g |
| - w tym cukry sucres | 20.8 g |
| - w tym skrobia | 1 g |
| - w tym błonnik | 1.15 g |
| Lipidy | 0.19 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.069 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
| Woda | 70.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 560 μg | - |
| Witamina C | 9.52 mg | 11.9% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.48 mg | 12.33% |
| Witamina K1 | 2.8 μg | 3.73% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.026 mg | 2.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.091 mg | 6.5% |
| Witamina B3 lub PP | 1.01 mg | 6.31% |
| Witamina B5 | 0.15 mg | 2.5% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 7.5 μg | 3.75% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 21.4 mg | 2.68% |
| Chlorki | 1810 mg | 226.25% |
| Miedź | 0.079 | 7.9% |
| Żelazo | 0.77 mg | 5.5% |
| Jod | 2 μg | 1.33% |
| Magnez | 21.2 mg | 5.65% |
| Mangan | 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 33 mg | 4.71% |
| Potas | 485 mg | 24.25% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 1030 mg | - |
| Cynk | 0.12 mg | 1.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.59 mg | 0.32% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.069 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.058 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.011 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.018 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.018 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.057 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0057 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 1.42 g |
| Popioły | 3.43 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |