Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : orzechy i nasiona oleiste
![]() |
kasztany, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt kasztany dostarcza 190 kcal lub 801 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kasztany: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 1.81 g |
| Węglowodany | 36.4 g |
| - w tym cukry sucres | 7.83 g |
| - w tym skrobia | 28.5 g |
| - w tym błonnik | 7.45 g |
| Lipidy | 2.35 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
| Woda | 51 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 41.6 mg | 52% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.5 mg | 4.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.22 mg | 20% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.1 mg | 7.14% |
| Witamina B3 lub PP | 1.47 mg | 9.19% |
| Witamina B5 | 0.48 mg | 8% |
| Witamina B6 | 0.35 mg | 25% |
| Witamina B9 | 60 μg | 30% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 27 mg | 3.38% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.33 | 33% |
| Żelazo | 0.94 mg | 6.71% |
| Jod | 0.1 μg | 0.07% |
| Magnez | 34.5 mg | 9.2% |
| Mangan | 2.16 mg | 108% |
| Fosfor | 69.8 mg | 9.97% |
| Potas | 550 mg | 27.5% |
| Selen | 0.9 μg | 1.64% |
| Sód | 3.25 mg | - |
| Cynk | 0.51 mg | 5.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.0081 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.44 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0013 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.0063 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.39 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.022 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.72 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.72 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.97 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.89 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.087 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.02 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |