Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : makarony i kasze gotowane
![]() |
kaszka kuskus z pszenicy durum gotowana niesolona, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt kaszka kuskus z pszenicy durum gotowana niesolona dostarcza 165 kcal lub 698 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kaszka kuskus z pszenicy durum gotowana niesolona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 5.19 g |
| Węglowodany | 33.2 g |
| - w tym cukry sucres | 0.1 g |
| - w tym skrobia | 28.7 g |
| - w tym błonnik | 1.6 g |
| Lipidy | 0.64 g |
| - w tym cholesterol | 0.089 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.029 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.022 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.064 g |
| Woda | 59 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | < 0.08 mg | 0.67% |
| Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.09 mg | 8.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.03 mg | 2.14% |
| Witamina B3 lub PP | 0.2 mg | 1.25% |
| Witamina B5 | 0.27 mg | 4.5% |
| Witamina B6 | 0.094 mg | 6.71% |
| Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 20 mg | 2.5% |
| Chlorki | 29.1 mg | 3.64% |
| Miedź | 0.2 | 20% |
| Żelazo | 0.85 mg | 6.07% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 24 mg | 6.4% |
| Mangan | 0.46 mg | 23% |
| Fosfor | 92 mg | 13.14% |
| Potas | 120 mg | 6% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | < 5 mg | - |
| Cynk | 0.9 mg | 9% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.035 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.029 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas palmitynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas stearynowy | < 0.01 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.022 g |
| - w tym kwas oleinowy | < 0.01 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.064 g |
| - w tym kwas linolowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.34 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |