Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Kapusta czerwona kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : warzywa surowe

kapusta czerwona  

kapusta czerwona, wartość odżywcza:

kapusta czerwona : 29.3 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt kapusta czerwona dostarcza 29.3 kcal lub 123 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

kapusta czerwona : białka, węglowodany i lipidy

kapusta czerwona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

kapusta czerwona : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka1.34 g
Węglowodany4.5 g
- w tym cukry sucres3.49 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik2.13 g
Lipidy0.19 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0.036 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.011 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.097 g
Woda90.5 g
Alkohol0 g

kapusta czerwona : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

kapusta czerwona : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A670 μg-
Witamina C58.5 mg73.13%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.09 mg0.75%
Witamina K193.6 μg124.8%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.065 mg5.91%
Witamina B2 lub ryboflawina0.06 mg4.29%
Witamina B3 lub PP0.51 mg3.19%
Witamina B50.24 mg4%
Witamina B60.18 mg12.86%
Witamina B932 μg16%
Witamina B120 μg0%

kapusta czerwona : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

kapusta czerwona : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 44.8 mg5.6%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0242.4%
Żelazo0.63 mg4.5%
Jod0.55 μg0.37%
Magnez15 mg4%
Mangan0.22 mg11%
Fosfor32.1 mg4.59%
Potas268 mg13.4%
Selen1 μg1.82%
Sód18.5 mg-
Cynk0.21 mg2.1%
Sól lub chlorek sodu0.047 mg0.01%

kapusta czerwona : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0.036 g
- w tym kwas masłowy0 g
- w tym kwas kaprynowy0 g
- w tym kwas kapronowy0 g
- w tym kwas kaprylowy0 g
- w tym kwas laurynowy0.00055 g
- w tym kwas mirystynowy0.00074 g
- w tym kwas palmitynowy0.032 g
- w tym kwas stearynowy0.0021 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0.011 g
- w tym kwas oleinowy0.0044 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0.097 g
- w tym kwas linolowy0.046 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.051 g
- w tym kwas arachidonowy0 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0 g

kapusta czerwona : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.67 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense