Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : przyprawy
![]() |
kapary w occie, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt kapary w occie dostarcza 32 kcal lub 134 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
kapary w occie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 2.25 g |
| Węglowodany | 3.5 g |
| - w tym cukry sucres | 0.41 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 3.6 g |
| Lipidy | 0.86 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
| Woda | 86.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 83 μg | - |
| Witamina C | 4.3 mg | 5.38% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.88 mg | 7.33% |
| Witamina K1 | 24.6 μg | 32.8% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.018 mg | 1.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B3 lub PP | 0.65 mg | 4.06% |
| Witamina B5 | 0.027 mg | 0.45% |
| Witamina B6 | 0.023 mg | 1.64% |
| Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 40 mg | 5% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.37 | 37% |
| Żelazo | 1.67 mg | 11.93% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 33 mg | 8.8% |
| Mangan | 0.078 mg | 3.9% |
| Fosfor | 10 mg | 1.43% |
| Potas | 40 mg | 2% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 1620 mg | - |
| Cynk | 0.32 mg | 3.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 4.06 mg | 0.51% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.17 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.036 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.063 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.3 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 8.04 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |