Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
![]() |
jogurt z płatkami zbożowymi 0% tłuszczu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt jogurt z płatkami zbożowymi 0% tłuszczu dostarcza 59 kcal lub 249 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt z płatkami zbożowymi 0% tłuszczu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.63 g |
| Węglowodany | 8 g |
| - w tym cukry sucres | 6.3 g |
| - w tym skrobia | 1.6 g |
| - w tym błonnik | 0.3 g |
| Lipidy | 0.9 g |
| - w tym cholesterol | 1 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| Woda | 84.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 1 μg | 0.13% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 2 μg | - |
| Witamina C | 3 mg | 3.75% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.2 mg | 1.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.29 mg | 20.71% |
| Witamina B3 lub PP | 0.93 mg | 5.81% |
| Witamina B5 | 0.73 mg | 12.17% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 36.6 μg | 18.3% |
| Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 138 mg | 17.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.2 | 20% |
| Żelazo | 0.42 mg | 3% |
| Jod | 19 μg | 12.67% |
| Magnez | 15.8 mg | 4.21% |
| Mangan | 0.07 mg | 3.5% |
| Fosfor | 110 mg | 15.71% |
| Potas | 186 mg | 9.3% |
| Selen | 1.9 μg | 3.45% |
| Sód | 72 mg | - |
| Cynk | 0.5 mg | 5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.5 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.63 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |