Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : jogurty i przetwory mleczne typu jogurt
![]() |
jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony cukrem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony cukrem dostarcza 86 kcal lub 366 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jogurt owocowy 0% tłuszczu słodzony cukrem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 4.34 g |
| Węglowodany | 15.1 g |
| - w tym cukry sucres | 14.8 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.2 g |
| Lipidy | 0.1 g |
| - w tym cholesterol | 4 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0096 g |
| Woda | 85.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 3 μg | 0.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 87 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.08 mg | 0.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
| Witamina B3 lub PP | 0.26 mg | 1.63% |
| Witamina B5 | 0.65 mg | 10.83% |
| Witamina B6 | 0.15 mg | 10.71% |
| Witamina B9 | 30.5 μg | 15.25% |
| Witamina B12 | 0.16 μg | 6.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 130 mg | 16.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
| Jod | 14 μg | 9.33% |
| Magnez | 12 mg | 3.2% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 95 mg | 13.57% |
| Potas | 159 mg | 7.95% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 55 mg | - |
| Cynk | 0.5 mg | 5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.14 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.04 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.0019 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0023 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.0071 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.021 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.0074 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.038 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.036 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.0096 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.0086 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.005 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.93 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |