Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ryby i płazy surowe
![]() |
jesiotr, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt jesiotr dostarcza 101 kcal lub 424 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jesiotr: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 16.1 g |
| Węglowodany | 0 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 4.04 g |
| - w tym cholesterol | 60 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.69 g |
| Woda | 76.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 210 μg | 26.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 10.3 μg | 206% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.5 mg | 4.17% |
| Witamina K1 | 0.1 μg | 0.13% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B3 lub PP | 8.3 mg | 51.88% |
| Witamina B5 | 0.75 mg | 12.5% |
| Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B9 | 15 μg | 7.5% |
| Witamina B12 | 2.2 μg | 88% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 13 mg | 1.63% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.041 | 4.1% |
| Żelazo | 0.7 mg | 5% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 35 mg | 9.33% |
| Mangan | 0.025 mg | 1.25% |
| Fosfor | 211 mg | 30.14% |
| Potas | 284 mg | 14.2% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 54 mg | - |
| Cynk | 0.42 mg | 4.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.14 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.92 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.15 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.69 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.076 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.94 g |
| - w tym kwas oleinowy | 1.8 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.69 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.046 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.047 g |
| - w tym kwas EPA | 0.19 g |
| - w tym kwas DHA | 0.093 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.1 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |