Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Jajko kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : jaja surowe

jajko  

jajko, wartość odżywcza:

jajko : 140 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt jajko dostarcza 140 kcal lub 583 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

jajko : białka, węglowodany i lipidy

jajko: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

jajko : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka12.7 g
Węglowodany0.28 g
- w tym cukry sucres0.28 g
- w tym skrobia0 g
- w tym błonnik0 g
Lipidy9.82 g
- w tym cholesterol377 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe2.64 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe3.66 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.65 g
Woda76.3 g
Alkohol0 g

jajko : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

jajko : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol182 μg22.75%
Beta-karoten lub prowitamina A0 μg-
Witamina C0 mg0%
Witamina D lub cholekalcyferol1.88 μg37.6%
Witamina E lub tokoferol1.43 mg11.92%
Witamina K10.27 μg0.36%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina0.055 mg5%
Witamina B2 lub ryboflawina0.45 mg32.14%
Witamina B3 lub PP0.063 mg0.39%
Witamina B51.57 mg26.17%
Witamina B60.15 mg10.71%
Witamina B934 μg17%
Witamina B121.45 μg58%

jajko : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

jajko : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 76.8 mg9.6%
Chlorki0 mg0%
Miedź0.0555.5%
Żelazo1.88 mg13.43%
Jod33.8 μg22.53%
Magnez11 mg2.93%
Mangan0.027 mg1.35%
Fosfor204 mg29.14%
Potas134 mg6.7%
Selen< 2.58 μg4.69%
Sód124 mg-
Cynk1.01 mg10.1%
Sól lub chlorek sodu0.31 mg0.04%

jajko : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe2.64 g
- w tym kwas masłowy< 0.05 g
- w tym kwas kaprynowy< 0.05 g
- w tym kwas kapronowy< 0.05 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.05 g
- w tym kwas laurynowy< 0.05 g
- w tym kwas mirystynowy0.024 g
- w tym kwas palmitynowy1.96 g
- w tym kwas stearynowy0.65 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe3.66 g
- w tym kwas oleinowy3.51 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe1.65 g
- w tym kwas linolowy1.38 g
- w tym kwas alfa-linolenowy0.061 g
- w tym kwas arachidonowy0.12 g
- w tym kwas EPA0 g
- w tym kwas DHA0.09 g

jajko : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.96 g
Całkowita zawartość polioli0 g
Polityka prywatności dla reklam Google Adsense