Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : jaja gotowane
![]() |
jajko w koszulce, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt jajko w koszulce dostarcza 139 kcal lub 578 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
jajko w koszulce: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 12.5 g |
| Węglowodany | 0.89 g |
| - w tym cukry sucres | 0.37 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0 g |
| Lipidy | 9.47 g |
| - w tym cholesterol | 370 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.99 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.04 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
| Woda | 75.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 159 μg | 19.88% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 2 μg | 40% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.04 mg | 8.67% |
| Witamina K1 | 0.3 μg | 0.4% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.032 mg | 2.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.39 mg | 27.86% |
| Witamina B3 lub PP | 0.063 mg | 0.39% |
| Witamina B5 | 1.53 mg | 25.5% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 35 μg | 17.5% |
| Witamina B12 | 0.71 μg | 28.4% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 68.2 mg | 8.53% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.069 | 6.9% |
| Żelazo | 1.75 mg | 12.5% |
| Jod | 52 μg | 34.67% |
| Magnez | 10.8 mg | 2.88% |
| Mangan | 0.03 mg | 1.5% |
| Fosfor | 197 mg | 28.14% |
| Potas | 138 mg | 6.9% |
| Selen | 7.68 μg | 13.96% |
| Sód | 79.3 mg | - |
| Cynk | 1.1 mg | 11% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.2 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.99 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.0039 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.0039 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.019 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.18 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.79 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.04 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0.058 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.46 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |