Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
![]() |
herbatniki zbożowe wzbogacone w witaminy i minerały, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt herbatniki zbożowe wzbogacone w witaminy i minerały dostarcza 454 kcal lub 1900 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
herbatniki zbożowe wzbogacone w witaminy i minerały: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 7.6 g |
| Węglowodany | 65.8 g |
| - w tym cukry sucres | 23.8 g |
| - w tym skrobia | 37.2 g |
| - w tym błonnik | 5.4 g |
| Lipidy | 17.5 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.26 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 0 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 4.27 mg | 35.58% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.32 mg | 29.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.41 mg | 29.29% |
| Witamina B3 lub PP | 4.01 mg | 25.06% |
| Witamina B5 | 1.39 mg | 23.17% |
| Witamina B6 | 0.46 mg | 32.86% |
| Witamina B9 | 58.2 μg | 29.1% |
| Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 211 mg | 26.38% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0 | 0% |
| Żelazo | 4.84 mg | 34.57% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 80.7 mg | 21.52% |
| Mangan | 0 mg | 0% |
| Fosfor | 223 mg | 31.86% |
| Potas | 0 mg | 0% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 309 mg | - |
| Cynk | 0 mg | 0% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.78 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.26 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.29 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |