Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
![]() |
herbatniki z czekoladą, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt herbatniki z czekoladą dostarcza 502 kcal lub 2100 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
herbatniki z czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.62 g |
| Węglowodany | 63.3 g |
| - w tym cukry sucres | 36.8 g |
| - w tym skrobia | 26.5 g |
| - w tym błonnik | 2.65 g |
| Lipidy | 24.1 g |
| - w tym cholesterol | 26.4 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 15.1 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.9 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| Woda | 2.04 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 75 μg | 9.38% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 49 μg | - |
| Witamina C | 1.1 mg | 1.38% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.89 mg | 7.42% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.17 mg | 15.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.28 mg | 20% |
| Witamina B3 lub PP | 0.68 mg | 4.25% |
| Witamina B5 | 0.51 mg | 8.5% |
| Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B9 | 36 μg | 18% |
| Witamina B12 | 0.2 μg | 8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 96.5 mg | 12.06% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.25 | 25% |
| Żelazo | 5.3 mg | 37.86% |
| Jod | 24 μg | 16% |
| Magnez | 37.5 mg | 10% |
| Mangan | 0.35 mg | 17.5% |
| Fosfor | 185 mg | 26.43% |
| Potas | 218 mg | 10.9% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 240 mg | - |
| Cynk | 0.8 mg | 8% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.61 mg | 0.08% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 15.1 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.29 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.27 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.17 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.18 g |
| - w tym kwas laurynowy | 1.86 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 1.29 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.68 g |
| - w tym kwas stearynowy | 4.03 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.9 g |
| - w tym kwas oleinowy | 5.6 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.97 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.075 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.0029 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.005 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.3 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |