Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sosy solone
![]() |
harissa, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt harissa dostarcza 72 kcal lub 301 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
harissa: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 2.72 g |
| Węglowodany | 7.3 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0.5 g |
| - w tym błonnik | 5.1 g |
| Lipidy | 2.9 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
| Woda | 77.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 4000 μg | - |
| Witamina C | 31.9 mg | 39.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 6.1 mg | 50.83% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.21 mg | 15% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
| Witamina B5 | 0.52 mg | 8.67% |
| Witamina B6 | 0.26 mg | 18.57% |
| Witamina B9 | 28 μg | 14% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 78.1 mg | 9.76% |
| Chlorki | 1920 mg | 240% |
| Miedź | < 1 | 100% |
| Żelazo | 3.1 mg | 22.14% |
| Jod | 43.5 μg | 29% |
| Magnez | 47.2 mg | 12.59% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 63 mg | 9% |
| Potas | 710 mg | 35.5% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 1120 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.81 mg | 0.35% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.47 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.02 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.38 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.069 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.5 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.01 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.97 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.04 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 4.3 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |