Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
hamburger z fast fooda, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt hamburger z fast fooda dostarcza 246 kcal lub 1030 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
hamburger z fast fooda: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.4 g |
| Węglowodany | 28.1 g |
| - w tym cukry sucres | 3.63 g |
| - w tym skrobia | 23.5 g |
| - w tym błonnik | 1.8 g |
| Lipidy | 8.46 g |
| - w tym cholesterol | 29 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.82 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.64 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| Woda | 46.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 34 μg | - |
| Witamina C | 0.3 mg | 0.38% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.1 μg | 2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.07 mg | 0.58% |
| Witamina K1 | 5.4 μg | 7.2% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.35 mg | 31.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
| Witamina B3 lub PP | 4.06 mg | 25.38% |
| Witamina B5 | 0.37 mg | 6.17% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
| Witamina B12 | 1.2 μg | 48% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 64 mg | 8% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.08 | 8% |
| Żelazo | 1.23 mg | 8.79% |
| Jod | 13 μg | 8.67% |
| Magnez | 29.7 mg | 7.92% |
| Mangan | 0.22 mg | 11% |
| Fosfor | 110 mg | 15.71% |
| Potas | 251 mg | 12.55% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 492 mg | - |
| Cynk | 2.26 mg | 22.6% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.23 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.82 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.007 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.007 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.17 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.67 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.88 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.64 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.07 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.52 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.023 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.00095 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.12 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |