Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sosy solone
![]() |
guacamole, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt guacamole dostarcza 100 kcal lub 418 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
guacamole: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 2.18 g |
| Węglowodany | 5.85 g |
| - w tym cukry sucres | 2.65 g |
| - w tym skrobia | 1 g |
| - w tym błonnik | 5.65 g |
| Lipidy | 16.5 g |
| - w tym cholesterol | 3.6 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.03 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
| Woda | 72.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 100 μg | - |
| Witamina C | 359 mg | 448.75% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.4 mg | 20% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.094 mg | 8.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.089 mg | 6.36% |
| Witamina B3 lub PP | 1.45 mg | 9.06% |
| Witamina B5 | 0.88 mg | 14.67% |
| Witamina B6 | 0.36 mg | 25.71% |
| Witamina B9 | 60.3 μg | 30.15% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 18 mg | 2.25% |
| Chlorki | 765 mg | 95.63% |
| Miedź | 0.2 | 20% |
| Żelazo | 0.6 mg | 4.29% |
| Jod | 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 26.7 mg | 7.12% |
| Mangan | 0.2 mg | 10% |
| Fosfor | 27 mg | 3.86% |
| Potas | 440 mg | 22% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 543 mg | - |
| Cynk | 0.4 mg | 4% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.38 mg | 0.17% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.95 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.016 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.019 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.023 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.075 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.47 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.16 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.03 g |
| - w tym kwas oleinowy | 8.14 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.49 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.34 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.13 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |