Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : sałaty mieszane i warzywa surowe
![]() |
grzyb pieczarka w sosie pomidorowym, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt grzyb pieczarka w sosie pomidorowym dostarcza 52 kcal lub 218 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
grzyb pieczarka w sosie pomidorowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 2.08 g |
| Węglowodany | 3.95 g |
| - w tym cukry sucres | 2.38 g |
| - w tym skrobia | 0.28 g |
| - w tym błonnik | 2.35 g |
| Lipidy | 3.55 g |
| - w tym cholesterol | 0.11 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
| Woda | 84.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 747 μg | - |
| Witamina C | 10.3 mg | 12.88% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.47 mg | 12.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.062 mg | 5.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B3 lub PP | 1.88 mg | 11.75% |
| Witamina B5 | 0.76 mg | 12.67% |
| Witamina B6 | 0.11 mg | 7.86% |
| Witamina B9 | 27.3 μg | 13.65% |
| Witamina B12 | 0.018 μg | 0.72% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 22.6 mg | 2.83% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.17 | 17% |
| Żelazo | 0.58 mg | 4.14% |
| Jod | 2.46 μg | 1.64% |
| Magnez | 13.8 mg | 3.68% |
| Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
| Fosfor | 52.2 mg | 7.46% |
| Potas | 292 mg | 14.6% |
| Selen | 1.79 μg | 3.25% |
| Sód | 500 mg | - |
| Cynk | 0.39 mg | 3.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.26 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.23 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.74 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.43 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.026 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.6 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |