Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
grzanki z różnymi dodatkami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt grzanki z różnymi dodatkami dostarcza 233 kcal lub 971 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
grzanki z różnymi dodatkami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 9.09 g |
| Węglowodany | 17.8 g |
| - w tym cukry sucres | 4.6 g |
| - w tym skrobia | 11.7 g |
| - w tym błonnik | 2.8 g |
| Lipidy | 13.3 g |
| - w tym cholesterol | 57.2 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.37 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.01 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
| Woda | 55.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 446 μg | 55.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 41.4 μg | - |
| Witamina C | 1.57 mg | 1.96% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.32 μg | 6.4% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.42 mg | 3.5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.27 mg | 24.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.27 mg | 19.29% |
| Witamina B3 lub PP | 3.43 mg | 21.44% |
| Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
| Witamina B6 | 0.16 mg | 11.43% |
| Witamina B9 | 26.1 μg | 13.05% |
| Witamina B12 | 0.72 μg | 28.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 153 mg | 19.13% |
| Chlorki | 728 mg | 91% |
| Miedź | 0.096 | 9.6% |
| Żelazo | 1.79 mg | 12.79% |
| Jod | 6.06 μg | 4.04% |
| Magnez | 23.4 mg | 6.24% |
| Mangan | 0.18 mg | 9% |
| Fosfor | 181 mg | 25.86% |
| Potas | 152 mg | 7.6% |
| Selen | 3.77 μg | 6.85% |
| Sód | 445 mg | - |
| Cynk | 1.38 mg | 13.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.11 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.37 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.12 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.23 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.097 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.086 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.39 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.98 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.68 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.78 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.01 g |
| - w tym kwas oleinowy | 5.01 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.3 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.14 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.16 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.94 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |