Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : warzywa gotowane
![]() |
groszek z marchewką mrożony gotowany, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt groszek z marchewką mrożony gotowany dostarcza 50.4 kcal lub 212 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
groszek z marchewką mrożony gotowany: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.09 g |
| Węglowodany | 7.02 g |
| - w tym cukry sucres | 4.36 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 3.1 g |
| Lipidy | 0.42 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| Woda | 85.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 4730 μg | - |
| Witamina C | 8.1 mg | 10.13% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.52 mg | 4.33% |
| Witamina K1 | 18.8 μg | 25.07% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.23 mg | 20.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.064 mg | 4.57% |
| Witamina B3 lub PP | 1.15 mg | 7.19% |
| Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
| Witamina B6 | 0.087 mg | 6.21% |
| Witamina B9 | 26 μg | 13% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 23 mg | 2.88% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.076 | 7.6% |
| Żelazo | 0.94 mg | 6.71% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 16 mg | 4.27% |
| Mangan | 0.2 mg | 10% |
| Fosfor | 49 mg | 7% |
| Potas | 158 mg | 7.9% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 68 mg | - |
| Cynk | 0.45 mg | 4.5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.17 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.077 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.068 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.007 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.035 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.57 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |