Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane
![]() |
fasola czerwona z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt fasola czerwona z puszki odsączona dostarcza 110 kcal lub 464 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
fasola czerwona z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.34 g |
| Węglowodany | 13.4 g |
| - w tym cukry sucres | 1 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 7.15 g |
| Lipidy | 1.01 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.099 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
| Woda | 68.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.2 mg | 0.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.06 mg | 5.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.015 mg | 1.07% |
| Witamina B3 lub PP | 0.42 mg | 2.63% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0 mg | 0% |
| Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 58 mg | 7.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.28 | 28% |
| Żelazo | 1.5 mg | 10.71% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 29 mg | 7.73% |
| Mangan | 0.38 mg | 19% |
| Fosfor | 118 mg | 16.86% |
| Potas | 250 mg | 12.5% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 269 mg | - |
| Cynk | 0.74 mg | 7.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.68 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.00012 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.0074 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.22 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.059 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.099 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.099 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.15 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.28 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0.0003 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.29 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |