Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane
![]() |
fasola biała z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt fasola biała z puszki odsączona dostarcza 89.1 kcal lub 375 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
fasola biała z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 7 g |
| Węglowodany | 10.9 g |
| - w tym cukry sucres | 0.52 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 7 g |
| Lipidy | 0.4 g |
| - w tym cholesterol | 0.17 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.026 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| Woda | 72.2 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | traces μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.79 mg | 6.58% |
| Witamina K1 | 2.9 μg | 3.87% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.096 mg | 8.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.037 mg | 2.64% |
| Witamina B3 lub PP | 0.11 mg | 0.69% |
| Witamina B5 | 0.19 mg | 3.17% |
| Witamina B6 | 0.075 mg | 5.36% |
| Witamina B9 | 65 μg | 32.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 73 mg | 9.13% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.23 | 23% |
| Żelazo | 2.99 mg | 21.36% |
| Jod | 3 μg | 2% |
| Magnez | 51 mg | 13.6% |
| Mangan | 0.52 mg | 26% |
| Fosfor | 91 mg | 13% |
| Potas | 454 mg | 22.7% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 270 mg | - |
| Cynk | 1.12 mg | 11.2% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.69 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.071 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.004 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.026 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.13 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.15 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |