Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : rośliny strączkowe gotowane
![]() |
fasola biała perłowa z puszki odsączona, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt fasola biała perłowa z puszki odsączona dostarcza 92.9 kcal lub 391 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
fasola biała perłowa z puszki odsączona: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.1 g |
| Węglowodany | 12.2 g |
| - w tym cukry sucres | 0.2 g |
| - w tym skrobia | 12 g |
| - w tym błonnik | 6.3 g |
| Lipidy | 0.79 g |
| - w tym cholesterol | 0.072 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
| Woda | 72 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
| Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.37 mg | 3.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.07 mg | 6.36% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
| Witamina B3 lub PP | 0.79 mg | 4.94% |
| Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
| Witamina B6 | 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 23 μg | 11.5% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 63.1 mg | 7.89% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 1.3 mg | 9.29% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 26.5 mg | 7.07% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 86 mg | 12.29% |
| Potas | 281 mg | 14.05% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 293 mg | - |
| Cynk | < 0.1 mg | 1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.73 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.11 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.001 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.057 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.007 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.016 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.14 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.5 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |