Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dżemy i tym podobne
![]() |
dżem owocowy o obniżonej zawatości cukru, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt dżem owocowy o obniżonej zawatości cukru dostarcza 166 kcal lub 694 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
dżem owocowy o obniżonej zawatości cukru: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 0.48 g |
| Węglowodany | 41.2 g |
| - w tym cukry sucres | 38.7 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 1.6 g |
| Lipidy | 0.21 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.044 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.036 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 54.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 62 μg | - |
| Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.17 mg | 1.42% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
| Witamina B5 | < 0.05 mg | 0.83% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 16.8 μg | 8.4% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 12.3 mg | 1.54% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | < 0.1 mg | 0.71% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 7 mg | 1.87% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 12.8 mg | 1.83% |
| Potas | 75.8 mg | 3.79% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 9 mg | - |
| Cynk | < 0.1 mg | 1% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.022 mg | 0% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.044 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.00008 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.00008 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.015 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.036 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.036 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.051 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.054 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.00008 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.00008 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.28 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |