Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : desery mleczne świeże
![]() |
deser mleczno-ryżowy, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt deser mleczno-ryżowy dostarcza 126 kcal lub 531 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
deser mleczno-ryżowy: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.34 g |
| Węglowodany | 21.3 g |
| - w tym cukry sucres | 12.9 g |
| - w tym skrobia | 8.36 g |
| - w tym błonnik | 0.28 g |
| Lipidy | 3.01 g |
| - w tym cholesterol | 9 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| Woda | 71.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 26.5 μg | 3.31% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.095 mg | 0.79% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.04 mg | 3.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B3 lub PP | 0.21 mg | 1.31% |
| Witamina B5 | 0.32 mg | 5.33% |
| Witamina B6 | 0.043 mg | 3.07% |
| Witamina B9 | 22 μg | 11% |
| Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 61.6 mg | 7.7% |
| Chlorki | 120 mg | 15% |
| Miedź | < 0.1 | 10% |
| Żelazo | 0.2 mg | 1.43% |
| Jod | 8.83 μg | 5.89% |
| Magnez | 10.9 mg | 2.91% |
| Mangan | < 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 75 mg | 10.71% |
| Potas | 96 mg | 4.8% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 51.3 mg | - |
| Cynk | 0.4 mg | 4% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.13 mg | 0.02% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.079 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.08 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.055 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.035 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.097 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.33 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.95 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.31 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.68 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.1 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.074 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.014 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.005 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.005 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.59 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |