Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
| Lista alfabetyczna produktów spożywczych | 
|  | 
| 
 | 
Kategoria produktów : desery mrożone
|  | deser lodowy z ciastem francuskim, wartość odżywcza: | |
W 100 gramach produkt deser lodowy z ciastem francuskim dostarcza 262 kcal lub 1090 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
deser lodowy z ciastem francuskim: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
| substancje odżywcze | zawartość w 100 g | 
| Białka | 2.71 g | 
| Węglowodany | 26.2 g | 
| - w tym cukry sucres | 21.9 g | 
| - w tym skrobia | 0 g | 
| - w tym błonnik | 0.94 g | 
| Lipidy | 16.1 g | 
| - w tym cholesterol | 0 mg | 
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 13.3 g | 
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.52 g | 
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g | 
| Woda | 54.2 g | 
| Alkohol | 0 g | 
| witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia | 
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% | 
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - | 
| Witamina C | 0 mg | 0% | 
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% | 
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% | 
| Witamina K1 | 0 μg | 0% | 
| Witamina K2 | 0 μg | 0% | 
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% | 
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% | 
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% | 
| Witamina B5 | 0 mg | 0% | 
| Witamina B6 | 0 mg | 0% | 
| Witamina B9 | 0 μg | 0% | 
| Witamina B12 | 0 μg | 0% | 
| minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia | 
| Wapń | 0 mg | 0% | 
| Chlorki | 0 mg | 0% | 
| Miedź | 0 | 0% | 
| Żelazo | 0 mg | 0% | 
| Jod | 0 μg | 0% | 
| Magnez | 0 mg | 0% | 
| Mangan | 0 mg | 0% | 
| Fosfor | 0 mg | 0% | 
| Potas | 0 mg | 0% | 
| Selen | 0 μg | 0% | 
| Sód | 72 mg | - | 
| Cynk | 0 mg | 0% | 
| Sól lub chlorek sodu | 0.18 mg | 0.02% | 
| kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g | 
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 13.3 g | 
| - w tym kwas masłowy | 0 g | 
| - w tym kwas kaprynowy | 0.46 g | 
| - w tym kwas kapronowy | 0 g | 
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g | 
| - w tym kwas laurynowy | 7.21 g | 
| - w tym kwas mirystynowy | 3.12 g | 
| - w tym kwas palmitynowy | 1.73 g | 
| - w tym kwas stearynowy | 0.76 g | 
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.52 g | 
| - w tym kwas oleinowy | 1.18 g | 
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.4 g | 
| - w tym kwas linolowy | 0.33 g | 
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.075 g | 
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g | 
| - w tym kwas EPA | 0 g | 
| - w tym kwas DHA | 0.00011 g | 
| dodatki do żywności | zawartość w 100 g | 
| Kwasy organiczne | 0 g | 
| Popioły | 0.6 g | 
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |