Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
![]() |
cordon bleu z kurczaka, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt cordon bleu z kurczaka dostarcza 233 kcal lub 973 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cordon bleu z kurczaka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 14 g |
| Węglowodany | 16.3 g |
| - w tym cukry sucres | 2.2 g |
| - w tym skrobia | 11.9 g |
| - w tym błonnik | 0.78 g |
| Lipidy | 12.2 g |
| - w tym cholesterol | 37.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.21 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
| Woda | 54.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 25 μg | 3.13% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 7 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.4 mg | 20% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.13 mg | 11.82% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
| Witamina B3 lub PP | 4.8 mg | 30% |
| Witamina B5 | 0.6 mg | 10% |
| Witamina B6 | 0.28 mg | 20% |
| Witamina B9 | < 16 μg | 8% |
| Witamina B12 | 0.58 μg | 23.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 68.5 mg | 8.56% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.071 | 7.1% |
| Żelazo | 0.66 mg | 4.71% |
| Jod | 8 μg | 5.33% |
| Magnez | 32.1 mg | 8.56% |
| Mangan | 0.16 mg | 8% |
| Fosfor | 172 mg | 24.57% |
| Potas | 298 mg | 14.9% |
| Selen | 6 μg | 10.91% |
| Sód | 683 mg | - |
| Cynk | 1.24 mg | 12.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.73 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.05 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.06 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.04 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.03 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.079 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.25 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.17 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.53 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.21 g |
| - w tym kwas oleinowy | 4.06 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.2 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.91 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.12 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.033 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.64 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |