Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe bez dodatków
![]() |
cielęcina w sosie, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt cielęcina w sosie dostarcza 113 kcal lub 475 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cielęcina w sosie: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.43 g |
| Węglowodany | 14.3 g |
| - w tym cukry sucres | 1.3 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.5 g |
| Lipidy | 3.23 g |
| - w tym cholesterol | 74 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.51 g |
| Woda | 74.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 24 μg | 3% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 486 μg | - |
| Witamina C | 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.7 μg | 14% |
| Witamina E lub tokoferol | 1 mg | 8.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.04 mg | 3.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.19 mg | 13.57% |
| Witamina B3 lub PP | 3.35 mg | 20.94% |
| Witamina B5 | 0.57 mg | 9.5% |
| Witamina B6 | 0.17 mg | 12.14% |
| Witamina B9 | 12.6 μg | 6.3% |
| Witamina B12 | 0.7 μg | 28% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 26 mg | 3.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.09 | 9% |
| Żelazo | 0.82 mg | 5.86% |
| Jod | 7.25 μg | 4.83% |
| Magnez | 14.4 mg | 3.84% |
| Mangan | 0.06 mg | 3% |
| Fosfor | 115 mg | 16.43% |
| Potas | 183 mg | 9.15% |
| Selen | 4 μg | 7.27% |
| Sód | 310 mg | - |
| Cynk | 2.4 mg | 24% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.8 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 1.4 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.06 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.51 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.23 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.03 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.87 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |