Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciasta na pizzę itp.
![]() |
ciasto podstawowe z tłuszczem roślinnym pieczone, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ciasto podstawowe z tłuszczem roślinnym pieczone dostarcza 505 kcal lub 2110 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasto podstawowe z tłuszczem roślinnym pieczone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 7.47 g |
| Węglowodany | 58.3 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 41.5 g |
| - w tym błonnik | 0.9 g |
| Lipidy | 26.4 g |
| - w tym cholesterol | 0.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3.93 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.93 g |
| Woda | 4.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 114 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.3 mg | 19.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B3 lub PP | 0.39 mg | 2.44% |
| Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 8 μg | 4% |
| Witamina B12 | 0.03 μg | 1.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 16.5 mg | 2.06% |
| Chlorki | 1120 mg | 140% |
| Miedź | 0.068 | 6.8% |
| Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
| Jod | < 10 μg | 6.67% |
| Magnez | 12.8 mg | 3.41% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 60 mg | 8.57% |
| Potas | 116 mg | 5.8% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 690 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.73 mg | 0.22% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 3.93 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.00089 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.053 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.028 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.57 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.29 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 11.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.15 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.93 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.1 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.26 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |