Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
![]() |
ciastko cookie z kawałkami czekolady, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ciastko cookie z kawałkami czekolady dostarcza 502 kcal lub 2100 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciastko cookie z kawałkami czekolady: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.47 g |
| Węglowodany | 59 g |
| - w tym cukry sucres | 31.5 g |
| - w tym skrobia | 27.5 g |
| - w tym błonnik | 3.38 g |
| Lipidy | 25.9 g |
| - w tym cholesterol | 17.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.5 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.29 g |
| Woda | 3.46 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 30 μg | 3.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
| Witamina C | < 1 mg | 1.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.6 mg | 21.67% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.26 mg | 23.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B3 lub PP | 1.05 mg | 6.56% |
| Witamina B5 | 0.43 mg | 7.17% |
| Witamina B6 | 0.09 mg | 6.43% |
| Witamina B9 | 38 μg | 19% |
| Witamina B12 | < 0.08 μg | 3.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 30.5 mg | 3.81% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.44 | 44% |
| Żelazo | 3.43 mg | 24.5% |
| Jod | 11 μg | 7.33% |
| Magnez | 70.2 mg | 18.72% |
| Mangan | 0.75 mg | 37.5% |
| Fosfor | 153 mg | 21.86% |
| Potas | 270 mg | 13.5% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 403 mg | - |
| Cynk | 1.2 mg | 12% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.01 mg | 0.13% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.9 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.076 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.083 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.05 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.081 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.35 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.42 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 8.63 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.27 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.5 g |
| - w tym kwas oleinowy | 9.25 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.29 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.08 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.049 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.0029 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0026 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.005 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.77 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |