Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche słodzone
![]() |
ciasteczka kruche z migdałami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt ciasteczka kruche z migdałami dostarcza 465 kcal lub 1950 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
ciasteczka kruche z migdałami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 7.93 g |
| Węglowodany | 68.1 g |
| - w tym cukry sucres | 39.2 g |
| - w tym skrobia | 28.9 g |
| - w tym błonnik | 2.9 g |
| Lipidy | 17.2 g |
| - w tym cholesterol | 94 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.68 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.21 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.62 g |
| Woda | 2.63 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.02 mg | 0.03% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.18 μg | 3.6% |
| Witamina E lub tokoferol | 3.36 mg | 28% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.071 mg | 6.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.089 mg | 6.36% |
| Witamina B3 lub PP | 1.07 mg | 6.69% |
| Witamina B5 | 0.36 mg | 6% |
| Witamina B6 | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B9 | 17.4 μg | 8.7% |
| Witamina B12 | 0.045 μg | 1.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 50 mg | 6.25% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.22 | 22% |
| Żelazo | 1.15 mg | 8.21% |
| Jod | 10.5 μg | 7% |
| Magnez | 36.7 mg | 9.79% |
| Mangan | 0.76 mg | 38% |
| Fosfor | 195 mg | 27.86% |
| Potas | 226 mg | 11.3% |
| Selen | 2.02 μg | 3.67% |
| Sód | 90 mg | - |
| Cynk | 0.75 mg | 7.5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.23 mg | 0.03% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.68 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.24 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 2.95 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 1.3 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.28 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.91 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.21 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.97 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.62 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.92 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.11 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.0092 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0.0017 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.25 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |