Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania rybne bez dodatków
![]() |
chuda ryba w sosie pomidorowym, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt chuda ryba w sosie pomidorowym dostarcza 66.3 kcal lub 278 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chuda ryba w sosie pomidorowym: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 9.31 g |
| Węglowodany | 0.89 g |
| - w tym cukry sucres | 0.89 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 2.4 g |
| Lipidy | 2.3 g |
| - w tym cholesterol | 28 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.63 g |
| Woda | 83.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 449 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.1 mg | 9.17% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.07 mg | 5% |
| Witamina B3 lub PP | 1.2 mg | 7.5% |
| Witamina B5 | 0.25 mg | 4.17% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | < 5 μg | 2.5% |
| Witamina B12 | 1.1 μg | 44% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 16.1 mg | 2.01% |
| Chlorki | 506 mg | 63.25% |
| Miedź | 0 | 0% |
| Żelazo | < 1 mg | 7.14% |
| Jod | 71 μg | 47.33% |
| Magnez | 24.2 mg | 6.45% |
| Mangan | 0 mg | 0% |
| Fosfor | 99 mg | 14.14% |
| Potas | 348 mg | 17.4% |
| Selen | 3.8 μg | 6.91% |
| Sód | 280 mg | - |
| Cynk | 0 mg | 0% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.7 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.42 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.63 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.6 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.028 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.5 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |