Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe słodzone
![]() |
chrupki kukurydziane z miodem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt chrupki kukurydziane z miodem dostarcza 386 kcal lub 1640 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chrupki kukurydziane z miodem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 5.75 g |
| Węglowodany | 84.4 g |
| - w tym cukry sucres | 30 g |
| - w tym skrobia | 54.5 g |
| - w tym błonnik | 2.32 g |
| Lipidy | 2.31 g |
| - w tym cholesterol | 0.89 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| Woda | 4.46 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 59.1 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.45 mg | 3.75% |
| Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.74 mg | 67.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 1 mg | 71.43% |
| Witamina B3 lub PP | 10.3 mg | 64.38% |
| Witamina B5 | 3.32 mg | 55.33% |
| Witamina B6 | 0.88 mg | 62.86% |
| Witamina B9 | 112 μg | 56% |
| Witamina B12 | 2.1 μg | 84% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 86 mg | 10.75% |
| Chlorki | 457 mg | 57.13% |
| Miedź | 0.06 | 6% |
| Żelazo | 4.8 mg | 34.29% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 21 mg | 5.6% |
| Mangan | 0.18 mg | 9% |
| Fosfor | 73 mg | 10.43% |
| Potas | 110 mg | 5.5% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 285 mg | - |
| Cynk | 0.48 mg | 4.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.71 mg | 0.09% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.083 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.037 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.79 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.78 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.27 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.26 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.0074 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 0.76 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |