Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche solone
![]() |
chrupki kukurydziane o smaku orzeszków ziemnych, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt chrupki kukurydziane o smaku orzeszków ziemnych dostarcza 487 kcal lub 2040 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chrupki kukurydziane o smaku orzeszków ziemnych: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.3 g |
| Węglowodany | 54.8 g |
| - w tym cukry sucres | 3.13 g |
| - w tym skrobia | 51.6 g |
| - w tym błonnik | 3.99 g |
| Lipidy | 22.9 g |
| - w tym cholesterol | 0 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.94 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.27 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.38 g |
| Woda | 2.33 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0 mg | 0% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0 mg | 0% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0 mg | 0% |
| Witamina B3 lub PP | 0 mg | 0% |
| Witamina B5 | 0 mg | 0% |
| Witamina B6 | 0 mg | 0% |
| Witamina B9 | 0 μg | 0% |
| Witamina B12 | 0 μg | 0% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 0 mg | 0% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0 | 0% |
| Żelazo | 0 mg | 0% |
| Jod | 0 μg | 0% |
| Magnez | 0 mg | 0% |
| Mangan | 0 mg | 0% |
| Fosfor | 0 mg | 0% |
| Potas | 0 mg | 0% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 749 mg | - |
| Cynk | 0 mg | 0% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.88 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 5.94 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.019 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.071 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.92 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.58 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 9.27 g |
| - w tym kwas oleinowy | 7.81 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.38 g |
| - w tym kwas linolowy | 4.7 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.053 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0076 g |
| - w tym kwas DHA | 0.0015 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.67 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |