Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
![]() |
chorizo, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt chorizo dostarcza 431 kcal lub 1790 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chorizo: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 23.5 g |
| Węglowodany | 2.64 g |
| - w tym cukry sucres | 2.01 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.93 g |
| Lipidy | 36.1 g |
| - w tym cholesterol | 88 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 16.9 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.18 g |
| Woda | 32.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 1.5 μg | 30% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.22 mg | 1.83% |
| Witamina K1 | 1.6 μg | 2.13% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.63 mg | 57.27% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.3 mg | 21.43% |
| Witamina B3 lub PP | 5.13 mg | 32.06% |
| Witamina B5 | 1.12 mg | 18.67% |
| Witamina B6 | 0.53 mg | 37.86% |
| Witamina B9 | 2 μg | 1% |
| Witamina B12 | 2 μg | 80% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 8 mg | 1% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.08 | 8% |
| Żelazo | 1.59 mg | 11.36% |
| Jod | 7 μg | 4.67% |
| Magnez | 18 mg | 4.8% |
| Mangan | 0.04 mg | 2% |
| Fosfor | 150 mg | 21.43% |
| Potas | 398 mg | 19.9% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 1690 mg | - |
| Cynk | 3.41 mg | 34.1% |
| Sól lub chlorek sodu | 4.24 mg | 0.53% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 14.3 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.037 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.039 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.7 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 9.02 g |
| - w tym kwas stearynowy | 4.49 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 16.9 g |
| - w tym kwas oleinowy | 16.3 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.18 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.94 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.16 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.078 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 3.92 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |