Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : desery bezmleczne świeże
![]() |
chleb opiekany w jajku, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt chleb opiekany w jajku dostarcza 236 kcal lub 990 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chleb opiekany w jajku: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6 g |
| Węglowodany | 30.3 g |
| - w tym cukry sucres | 13.9 g |
| - w tym skrobia | 16.4 g |
| - w tym błonnik | 1.3 g |
| Lipidy | 9.79 g |
| - w tym cholesterol | 72.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.86 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.03 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
| Woda | 51.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 90.9 μg | 11.36% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 45.3 μg | - |
| Witamina C | 0.4 mg | 0.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.28 μg | 5.6% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.39 mg | 3.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.15 mg | 13.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.23 mg | 16.43% |
| Witamina B3 lub PP | 1.57 mg | 9.81% |
| Witamina B5 | 0.53 mg | 8.83% |
| Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
| Witamina B9 | 17 μg | 8.5% |
| Witamina B12 | 0.49 μg | 19.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 82.5 mg | 10.31% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.043 | 4.3% |
| Żelazo | 1.25 mg | 8.93% |
| Jod | 9.35 μg | 6.23% |
| Magnez | 14.8 mg | 3.95% |
| Mangan | 0.14 mg | 7% |
| Fosfor | 97.8 mg | 13.97% |
| Potas | 117 mg | 5.85% |
| Selen | 2.39 μg | 4.35% |
| Sód | 321 mg | - |
| Cynk | 0.5 mg | 5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.8 mg | 0.1% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 4.86 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.022 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.017 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.013 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.008 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.019 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.086 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.32 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.62 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.03 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.11 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.001 g |
| - w tym kwas DHA | 0.0095 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.24 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |