Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : ciastka suche solone
![]() |
chipsy z krewetek, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt chipsy z krewetek dostarcza 508 kcal lub 2130 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
chipsy z krewetek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.1 g |
| Węglowodany | 63.7 g |
| - w tym cukry sucres | 7.1 g |
| - w tym skrobia | 42.5 g |
| - w tym błonnik | 1 g |
| Lipidy | 26.6 g |
| - w tym cholesterol | 13 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.4 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 14.6 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.36 g |
| Woda | 3.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 2 μg | 0.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | < 50 μg | - |
| Witamina C | 0 mg | 0% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.2 μg | 4% |
| Witamina E lub tokoferol | 5.8 mg | 48.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | < 0.05 mg | 4.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B3 lub PP | < 0.05 mg | 0.31% |
| Witamina B5 | 0.1 mg | 1.67% |
| Witamina B6 | < 0.05 mg | 3.57% |
| Witamina B9 | 5.1 μg | 2.55% |
| Witamina B12 | 0.22 μg | 8.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 46 mg | 5.75% |
| Chlorki | 1150 mg | 143.75% |
| Miedź | < 1 | 100% |
| Żelazo | 1.4 mg | 10% |
| Jod | 194 μg | 129.33% |
| Magnez | 15.5 mg | 4.13% |
| Mangan | < 1 mg | 50% |
| Fosfor | 42 mg | 6% |
| Potas | 41.5 mg | 2.08% |
| Selen | < 3 μg | 5.45% |
| Sód | 610 mg | - |
| Cynk | < 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.53 mg | 0.19% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.4 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 14.6 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 8.36 g |
| - w tym kwas linolowy | 8.33 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.035 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.2 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |