Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
cheeseburger podwójny z fast foodu, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt cheeseburger podwójny z fast foodu dostarcza 299 kcal lub 1250 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cheeseburger podwójny z fast foodu: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 15.5 g |
| Węglowodany | 21.5 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 19.8 g |
| - w tym błonnik | < 1 g |
| Lipidy | 16.7 g |
| - w tym cholesterol | 48.4 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.32 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.51 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| Woda | 43.8 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 34 μg | 4.25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.9 mg | 1.13% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.35 mg | 11.25% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.089 mg | 8.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.15 mg | 10.71% |
| Witamina B3 lub PP | 2.99 mg | 18.69% |
| Witamina B5 | 0.35 mg | 5.83% |
| Witamina B6 | 0.2 mg | 14.29% |
| Witamina B9 | 28.9 μg | 14.45% |
| Witamina B12 | 0.99 μg | 39.6% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 104 mg | 13% |
| Chlorki | 607 mg | 75.88% |
| Miedź | 0.15 | 15% |
| Żelazo | 1.4 mg | 10% |
| Jod | < 5 μg | 3.33% |
| Magnez | 20.2 mg | 5.39% |
| Mangan | 0.2 mg | 10% |
| Fosfor | 161 mg | 23% |
| Potas | 184 mg | 9.2% |
| Selen | 6.6 μg | 12% |
| Sód | 461 mg | - |
| Cynk | 2.9 mg | 29% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.15 mg | 0.14% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 6.32 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.094 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.094 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.047 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.031 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.11 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.61 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.37 g |
| - w tym kwas stearynowy | 1.66 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 6.51 g |
| - w tym kwas oleinowy | 6.51 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.08 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.34 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.06 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |