Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : dania mięsne i drobiowe warzywne i z roślin strączkowych
![]() |
cassoulet z puszki, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt cassoulet z puszki dostarcza 129 kcal lub 539 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
cassoulet z puszki: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.06 g |
| Węglowodany | 9.41 g |
| - w tym cukry sucres | 1.06 g |
| - w tym skrobia | 7.3 g |
| - w tym błonnik | 3.55 g |
| Lipidy | 5.77 g |
| - w tym cholesterol | 21.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.07 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.63 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.8 g |
| Woda | 70.7 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 3.5 μg | 0.44% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 2.94 mg | 3.68% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | < 0.5 μg | 10% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.18 mg | 1.5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.083 mg | 7.55% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.057 mg | 4.07% |
| Witamina B3 lub PP | 1.25 mg | 7.81% |
| Witamina B5 | 0.16 mg | 2.67% |
| Witamina B6 | 0.091 mg | 6.5% |
| Witamina B9 | 30 μg | 15% |
| Witamina B12 | 0.12 μg | 4.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 45.7 mg | 5.71% |
| Chlorki | 498 mg | 62.25% |
| Miedź | 0.14 | 14% |
| Żelazo | 1.21 mg | 8.64% |
| Jod | 6 μg | 4% |
| Magnez | 34.8 mg | 9.28% |
| Mangan | 0.22 mg | 11% |
| Fosfor | 107 mg | 15.29% |
| Potas | 294 mg | 14.7% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 388 mg | - |
| Cynk | 0.88 mg | 8.8% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.97 mg | 0.12% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.07 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.0055 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.0055 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.063 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 1.37 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.63 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.63 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.8 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.53 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.14 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.64 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |