Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne produkty rybne typu przystawki
![]() |
carpaccio z łososia z marynatą, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt carpaccio z łososia z marynatą dostarcza 217 kcal lub 901 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
carpaccio z łososia z marynatą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 18.3 g |
| Węglowodany | 0.22 g |
| - w tym cukry sucres | 0 g |
| - w tym skrobia | 0.02 g |
| - w tym błonnik | 0.26 g |
| Lipidy | 15.8 g |
| - w tym cholesterol | 51.9 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.75 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.11 g |
| Woda | 64.3 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 13.6 μg | 1.7% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 4.21 mg | 5.26% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 4.23 μg | 84.6% |
| Witamina E lub tokoferol | 3.25 mg | 27.08% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.08 mg | 5.71% |
| Witamina B3 lub PP | 6.26 mg | 39.13% |
| Witamina B5 | 1.46 mg | 24.33% |
| Witamina B6 | 0.55 mg | 39.29% |
| Witamina B9 | 16.3 μg | 8.15% |
| Witamina B12 | 4.33 μg | 173.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 14.9 mg | 1.86% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.08 | 8% |
| Żelazo | 0.64 mg | 4.57% |
| Jod | 37.9 μg | 25.27% |
| Magnez | 24.7 mg | 6.59% |
| Mangan | 0.06 mg | 3% |
| Fosfor | 173 mg | 24.71% |
| Potas | 279 mg | 13.95% |
| Selen | 19.5 μg | 35.45% |
| Sód | 135 mg | - |
| Cynk | 0.55 mg | 5.5% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.34 mg | 0.04% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.75 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.22 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.11 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.4 g |
| - w tym kwas DHA | 0.57 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.67 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |