Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
bułka z tuńczykiem majonezem sałatą i pomidorami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt bułka z tuńczykiem majonezem sałatą i pomidorami dostarcza 274 kcal lub 1150 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z tuńczykiem majonezem sałatą i pomidorami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.3 g |
| Węglowodany | 32 g |
| - w tym cukry sucres | 1.4 g |
| - w tym skrobia | 30.5 g |
| - w tym błonnik | 1.78 g |
| Lipidy | 11.3 g |
| - w tym cholesterol | 24.6 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.54 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.62 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.68 g |
| Woda | 43 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 49.1 μg | 6.14% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 132 μg | - |
| Witamina C | 2.63 mg | 3.29% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.73 μg | 14.6% |
| Witamina E lub tokoferol | 4.05 mg | 33.75% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.051 mg | 4.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.055 mg | 3.93% |
| Witamina B3 lub PP | 2.73 mg | 17.06% |
| Witamina B5 | 0.28 mg | 4.67% |
| Witamina B6 | 0.13 mg | 9.29% |
| Witamina B9 | 19 μg | 9.5% |
| Witamina B12 | 0.63 μg | 25.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 26.8 mg | 3.35% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.079 | 7.9% |
| Żelazo | 0.83 mg | 5.93% |
| Jod | 17.7 μg | 11.8% |
| Magnez | 19.5 mg | 5.2% |
| Mangan | 0.31 mg | 15.5% |
| Fosfor | 90 mg | 12.86% |
| Potas | 160 mg | 8% |
| Selen | 11.3 μg | 20.55% |
| Sód | 514 mg | - |
| Cynk | 0.53 mg | 5.3% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.28 mg | 0.16% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.54 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.62 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 5.68 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0072 g |
| - w tym kwas DHA | 0.03 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.67 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |