Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
bułka z szynką masłem i serem ementalerem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt bułka z szynką masłem i serem ementalerem dostarcza 301 kcal lub 1260 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z szynką masłem i serem ementalerem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.4 g |
| Węglowodany | 31 g |
| - w tym cukry sucres | 2.33 g |
| - w tym skrobia | 28 g |
| - w tym błonnik | 2.5 g |
| Lipidy | 13.2 g |
| - w tym cholesterol | 50.6 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.62 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.03 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
| Woda | 37.5 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 103 μg | 12.88% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 31.7 μg | - |
| Witamina C | 2.33 mg | 2.91% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.36 μg | 7.2% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.42 mg | 3.5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.25 mg | 22.73% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B3 lub PP | 1.73 mg | 10.81% |
| Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
| Witamina B6 | 0.14 mg | 10% |
| Witamina B9 | 15.8 μg | 7.9% |
| Witamina B12 | 0.47 μg | 18.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 188 mg | 23.5% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.12 | 12% |
| Żelazo | 0.83 mg | 5.93% |
| Jod | 9.93 μg | 6.62% |
| Magnez | 23.2 mg | 6.19% |
| Mangan | 0.3 mg | 15% |
| Fosfor | 242 mg | 34.57% |
| Potas | 152 mg | 7.6% |
| Selen | 5.03 μg | 9.15% |
| Sód | 628 mg | - |
| Cynk | 1.79 mg | 17.9% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.6 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.62 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.28 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.23 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.19 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.14 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.28 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.83 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 2.34 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.86 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 4.03 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.15 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.87 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.69 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.17 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.39 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |