Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
bułka z masłem i kiełbasą, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt bułka z masłem i kiełbasą dostarcza 379 kcal lub 1580 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z masłem i kiełbasą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 13.7 g |
| Węglowodany | 33.7 g |
| - w tym cukry sucres | 2.3 g |
| - w tym skrobia | 31.4 g |
| - w tym błonnik | 2.49 g |
| Lipidy | 20.5 g |
| - w tym cholesterol | 50.5 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 9.42 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.33 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
| Woda | 26.6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 70.9 μg | 8.86% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 20 μg | - |
| Witamina C | 2 mg | 2.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.12 μg | 2.4% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.43 mg | 3.58% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.32 mg | 29.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.12 mg | 8.57% |
| Witamina B3 lub PP | 2.77 mg | 17.31% |
| Witamina B5 | 0.42 mg | 7% |
| Witamina B6 | 0.24 mg | 17.14% |
| Witamina B9 | 18 μg | 9% |
| Witamina B12 | 0.3 μg | 12% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 29.1 mg | 3.64% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.12 | 12% |
| Żelazo | 1.09 mg | 7.79% |
| Jod | 4.75 μg | 3.17% |
| Magnez | 22.2 mg | 5.92% |
| Mangan | 0.36 mg | 18% |
| Fosfor | 129 mg | 18.43% |
| Potas | 224 mg | 11.2% |
| Selen | 3.56 μg | 6.47% |
| Sód | 944 mg | - |
| Cynk | 1.34 mg | 13.4% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.45 mg | 0.31% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 9.42 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.29 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.24 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.18 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.14 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.3 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 1.1 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.12 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.06 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.33 g |
| - w tym kwas oleinowy | 6.67 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.97 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.74 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.23 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 3.05 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |