Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : kanapki
![]() |
bułka z łososiem wędzonym i masłem, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt bułka z łososiem wędzonym i masłem dostarcza 265 kcal lub 1120 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bułka z łososiem wędzonym i masłem: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 11.5 g |
| Węglowodany | 40.9 g |
| - w tym cukry sucres | 2.66 g |
| - w tym skrobia | 38.2 g |
| - w tym błonnik | 2.4 g |
| Lipidy | 5.6 g |
| - w tym cholesterol | 15.8 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.49 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.21 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
| Woda | 37.4 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 26.1 μg | 3.26% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 7.2 μg | - |
| Witamina C | 2.84 mg | 3.55% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 2.28 μg | 45.6% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.7 mg | 5.83% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.062 mg | 4.43% |
| Witamina B3 lub PP | 2.39 mg | 14.94% |
| Witamina B5 | 0.38 mg | 6.33% |
| Witamina B6 | 0.23 mg | 16.43% |
| Witamina B9 | 21.3 μg | 10.65% |
| Witamina B12 | 0.9 μg | 36% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 26.5 mg | 3.31% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.15 | 15% |
| Żelazo | 0.91 mg | 6.5% |
| Jod | 28.3 μg | 18.87% |
| Magnez | 21.8 mg | 5.81% |
| Mangan | 0.39 mg | 19.5% |
| Fosfor | 118 mg | 16.86% |
| Potas | 178 mg | 8.9% |
| Selen | 11.2 μg | 20.36% |
| Sód | 742 mg | - |
| Cynk | 0.6 mg | 6% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.89 mg | 0.24% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 2.49 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.21 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.14 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0.42 g |
| - w tym kwas DHA | 0.27 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 2.2 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |