Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
![]() |
boczek, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt boczek dostarcza 269 kcal lub 1110 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
boczek: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 16.6 g |
| Węglowodany | 0.78 g |
| - w tym cukry sucres | 0.78 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.38 g |
| Lipidy | 22.1 g |
| - w tym cholesterol | 60.7 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.91 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.74 g |
| Woda | 56.9 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.8 mg | 1% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.75 μg | 15% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.3 mg | 2.5% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.42 mg | 38.18% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.16 mg | 11.43% |
| Witamina B3 lub PP | 4.87 mg | 30.44% |
| Witamina B5 | 0.4 mg | 6.67% |
| Witamina B6 | 0.21 mg | 15% |
| Witamina B9 | < 2 μg | 1% |
| Witamina B12 | 0.38 μg | 15.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | < 20 mg | 2.5% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.35 | 35% |
| Żelazo | 0.42 mg | 3% |
| Jod | 0.95 μg | 0.63% |
| Magnez | 15.6 mg | 4.16% |
| Mangan | < 0.2 mg | 10% |
| Fosfor | 147 mg | 21% |
| Potas | 540 mg | 27% |
| Selen | 5.77 μg | 10.49% |
| Sód | 1130 mg | - |
| Cynk | 1.67 mg | 16.7% |
| Sól lub chlorek sodu | 2.72 mg | 0.34% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.91 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.018 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.12 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.019 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.28 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 4.89 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.58 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 10.4 g |
| - w tym kwas oleinowy | 8.68 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 2.74 g |
| - w tym kwas linolowy | 2.22 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.18 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.068 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0.004 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 4.15 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |