Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : inne specjalności delikatesowe
![]() |
blok foie gras z kaczki bez kawałków, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt blok foie gras z kaczki bez kawałków dostarcza 488 kcal lub 2010 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
blok foie gras z kaczki bez kawałków: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.32 g |
| Węglowodany | 2.06 g |
| - w tym cukry sucres | 1.47 g |
| - w tym skrobia | 0 g |
| - w tym błonnik | 0.35 g |
| Lipidy | 50.4 g |
| - w tym cholesterol | 395 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 19.7 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 26.6 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
| Woda | 39 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 1430 μg | 178.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 14.7 mg | 18.38% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 2.75 μg | 55% |
| Witamina E lub tokoferol | 2.4 mg | 20% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.1 mg | 9.09% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.57 mg | 40.71% |
| Witamina B3 lub PP | 5.8 mg | 36.25% |
| Witamina B5 | 2.15 mg | 35.83% |
| Witamina B6 | 0.95 mg | 67.86% |
| Witamina B9 | 142 μg | 71% |
| Witamina B12 | 4.55 μg | 182% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 1.7 mg | 0.21% |
| Chlorki | 798 mg | 99.75% |
| Miedź | 0.8 | 80% |
| Żelazo | 5.2 mg | 37.14% |
| Jod | 2 μg | 1.33% |
| Magnez | 8.4 mg | 2.24% |
| Mangan | 0.1 mg | 5% |
| Fosfor | 109 mg | 15.57% |
| Potas | 130 mg | 6.5% |
| Selen | 0 μg | 0% |
| Sód | 490 mg | - |
| Cynk | 1.2 mg | 12% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.22 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 19.7 g |
| - w tym kwas masłowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 26.6 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.73 g |
| - w tym kwas linolowy | 0 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.84 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |