Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : batony zbożowe
![]() |
baton zbożowy z czekoladą, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt baton zbożowy z czekoladą dostarcza 455 kcal lub 1910 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton zbożowy z czekoladą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 6.56 g |
| Węglowodany | 74.3 g |
| - w tym cukry sucres | 33 g |
| - w tym skrobia | 34.7 g |
| - w tym błonnik | 4.45 g |
| Lipidy | 14.8 g |
| - w tym cholesterol | 3.3 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.32 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.44 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
| Woda | 6 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 6 μg | 0.75% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 11 μg | - |
| Witamina C | < 0.5 mg | 0.63% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.62 μg | 12.4% |
| Witamina E lub tokoferol | 1.45 mg | 12.08% |
| Witamina K1 | 16.4 μg | 21.87% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 1 mg | 90.91% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.83 mg | 59.29% |
| Witamina B3 lub PP | 12.6 mg | 78.75% |
| Witamina B5 | 0.33 mg | 5.5% |
| Witamina B6 | 1.4 mg | 100% |
| Witamina B9 | 140 μg | 70% |
| Witamina B12 | 0.45 μg | 18% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 260 mg | 32.5% |
| Chlorki | 249 mg | 31.13% |
| Miedź | 0.28 | 28% |
| Żelazo | 5.2 mg | 37.14% |
| Jod | 4 μg | 2.67% |
| Magnez | 45 mg | 12% |
| Mangan | 0.6 mg | 30% |
| Fosfor | 280 mg | 40% |
| Potas | 217 mg | 10.85% |
| Selen | < 5 μg | 9.09% |
| Sód | 201 mg | - |
| Cynk | 1 mg | 10% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.51 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 7.32 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.017 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.11 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.028 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.084 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.78 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.36 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 3.47 g |
| - w tym kwas stearynowy | 2.47 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 3.44 g |
| - w tym kwas oleinowy | 3.38 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.98 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.88 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.1 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.013 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.0032 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.0032 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.49 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |