Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : czekolady i wyroby czekoladowe
![]() |
baton czekoladowy z polewą, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt baton czekoladowy z polewą dostarcza 496 kcal lub 2080 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
baton czekoladowy z polewą: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 3.7 g |
| Węglowodany | 66.4 g |
| - w tym cukry sucres | 60.5 g |
| - w tym skrobia | 4.49 g |
| - w tym błonnik | 0.6 g |
| Lipidy | 24.1 g |
| - w tym cholesterol | 24.6 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.1 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.07 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
| Woda | 3.83 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 200 μg | 25% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 0 μg | - |
| Witamina C | 0.54 mg | 0.68% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0.046 μg | 0.92% |
| Witamina E lub tokoferol | 11.2 mg | 93.33% |
| Witamina K1 | 0 μg | 0% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.049 mg | 4.45% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.22 mg | 15.71% |
| Witamina B3 lub PP | 0.14 mg | 0.88% |
| Witamina B5 | 0.31 mg | 5.17% |
| Witamina B6 | 0.037 mg | 2.64% |
| Witamina B9 | 0.47 μg | 0.24% |
| Witamina B12 | 0.33 μg | 13.2% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 99.8 mg | 12.48% |
| Chlorki | 0 mg | 0% |
| Miedź | 0.15 | 15% |
| Żelazo | 3.59 mg | 25.64% |
| Jod | 15.6 μg | 10.4% |
| Magnez | 50.9 mg | 13.57% |
| Mangan | 0.13 mg | 6.5% |
| Fosfor | 155 mg | 22.14% |
| Potas | 42 mg | 2.1% |
| Selen | < 2.2 μg | 4% |
| Sód | 200 mg | - |
| Cynk | 0.56 mg | 5.6% |
| Sól lub chlorek sodu | 0.5 mg | 0.06% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 12.1 g |
| - w tym kwas masłowy | 0.046 g |
| - w tym kwas kaprynowy | 0.092 g |
| - w tym kwas kapronowy | 0.046 g |
| - w tym kwas kaprylowy | 0.046 g |
| - w tym kwas laurynowy | 0.7 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.53 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 5.01 g |
| - w tym kwas stearynowy | 4.98 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 7.07 g |
| - w tym kwas oleinowy | 7.07 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 1.64 g |
| - w tym kwas linolowy | 1.58 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.054 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0.00046 g |
| - w tym kwas EPA | 0.0014 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.0056 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0.014 g |
| Popioły | 1.32 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |