Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : pieczywo
![]() |
bagietka, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt bagietka dostarcza 288 kcal lub 1220 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
bagietka: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 8.55 g |
| Węglowodany | 56.6 g |
| - w tym cukry sucres | 2.6 g |
| - w tym skrobia | 50.9 g |
| - w tym błonnik | 2.69 g |
| Lipidy | 1.94 g |
| - w tym cholesterol | 0.075 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| Woda | 28.1 g |
| Alkohol | 0.17 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | 0 μg | 0% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | traces μg | - |
| Witamina C | < 5 mg | 6.25% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.12 mg | 1% |
| Witamina K1 | 1.1 μg | 1.47% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.084 mg | 7.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 0.06 mg | 4.29% |
| Witamina B3 lub PP | 0.86 mg | 5.38% |
| Witamina B5 | 0.39 mg | 6.5% |
| Witamina B6 | 0.12 mg | 8.57% |
| Witamina B9 | 10 μg | 5% |
| Witamina B12 | 0.095 μg | 3.8% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 20 mg | 2.5% |
| Chlorki | 959 mg | 119.88% |
| Miedź | 0.11 | 11% |
| Żelazo | 1.06 mg | 7.57% |
| Jod | 6 μg | 4% |
| Magnez | 27.9 mg | 7.44% |
| Mangan | 0.5 mg | 25% |
| Fosfor | 113 mg | 16.14% |
| Potas | 164 mg | 8.2% |
| Selen | < 10 μg | 18.18% |
| Sód | 730 mg | - |
| Cynk | 0.5 mg | 5% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.59 mg | 0.2% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.29 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.05 g |
| - w tym kwas mirystynowy | 0.002 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.26 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.02 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.17 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.078 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.55 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.29 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.032 g |
| - w tym kwas arachidonowy | 0 g |
| - w tym kwas EPA | 0 g |
| - w tym kwas DHA | 0 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.91 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |