Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.
|
Lista alfabetyczna produktów spożywczych |
![]() |
|
|
Kategoria produktów : płatki śniadaniowe dietetyczne
![]() |
płatki zbożowe z owocami, wartość odżywcza: |
|
W 100 gramach produkt płatki zbożowe z owocami dostarcza 379 kcal lub 1610 kj.
Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.
płatki zbożowe z owocami: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów
substancje odżywcze | zawartość w 100 g |
| Białka | 10.6 g |
| Węglowodany | 78.9 g |
| - w tym cukry sucres | 19.3 g |
| - w tym skrobia | 54.3 g |
| - w tym błonnik | 4.3 g |
| Lipidy | 1.36 g |
| - w tym cholesterol | 1.38 mg |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
| - w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| - w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
| Woda | 3.1 g |
| Alkohol | 0 g |
witaminy | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Witamina A lub retinol | < 21 μg | 2.63% |
| Beta-karoten lub prowitamina A | 23.8 μg | - |
| Witamina C | 74 mg | 92.5% |
| Witamina D lub cholekalcyferol | 0 μg | 0% |
| Witamina E lub tokoferol | 0.91 mg | 7.58% |
| Witamina K1 | < 0.8 μg | 1.07% |
| Witamina K2 | 0 μg | 0% |
| Witamina B1 lub tiamina | 0.92 mg | 83.64% |
| Witamina B2 lub ryboflawina | 1.28 mg | 91.43% |
| Witamina B3 lub PP | 14.5 mg | 90.63% |
| Witamina B5 | 3.19 mg | 53.17% |
| Witamina B6 | 1.17 mg | 83.57% |
| Witamina B9 | 134 μg | 67% |
| Witamina B12 | 2.5 μg | 100% |
minerały | zawartość w 100 g | procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia |
| Wapń | 30 mg | 3.75% |
| Chlorki | 648 mg | 81% |
| Miedź | 0.24 | 24% |
| Żelazo | 7.15 mg | 51.07% |
| Jod | < 20 μg | 13.33% |
| Magnez | 63 mg | 16.8% |
| Mangan | 1.8 mg | 90% |
| Fosfor | 178 mg | 25.43% |
| Potas | 380 mg | 19% |
| Selen | < 20 μg | 36.36% |
| Sód | 478 mg | - |
| Cynk | 1.5 mg | 15% |
| Sól lub chlorek sodu | 1.2 mg | 0.15% |
kwasy tłuszczowe | zawartość w 100 g |
| Nasycone kwasy tłuszczowe | 0.35 g |
| - w tym kwas masłowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kapronowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas kaprylowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas laurynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas mirystynowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas palmitynowy | 0.16 g |
| - w tym kwas stearynowy | 0.05 g |
| Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.2 g |
| - w tym kwas oleinowy | 0.19 g |
| Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0.68 g |
| - w tym kwas linolowy | 0.54 g |
| - w tym kwas alfa-linolenowy | 0.14 g |
| - w tym kwas arachidonowy | < 0.01 g |
| - w tym kwas EPA | < 0.01 g |
| - w tym kwas DHA | < 0.01 g |
dodatki do żywności | zawartość w 100 g |
| Kwasy organiczne | 0 g |
| Popioły | 1.76 g |
| Całkowita zawartość polioli | 0 g |