Wartość odżywcza produktów spożywczych : kalorie, witaminy, minerały, tłuszcze, cukry, białka...

Tabela wartości odżywczej produktów zawiera ponad 2000 produktów spożywczych oraz szczegółowe informacje na temat ich wartości odżywczej: kalorie, substancje odżywcze takie jak białka, lipidy i węglowodany, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe. Tabela jest pożytecznym narzędziem, mogącym służyć do zbudowania zdrowej i zbilansowanej diety.

Lista alfabetyczna produktów spożywczych

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
 

 

Jabłko pieczone kalorie, wartości odżywcze, witaminy, minerały...

Kategoria produktów : inne przetworzone produkty owocowe

jabłko pieczone  

jabłko pieczone, wartość odżywcza:

jabłko pieczone : 34 kalorii w 100g

W 100 gramach produkt jabłko pieczone dostarcza 34 kcal lub 142 kj.


Ułóż swój jadłospis

Ułóż swój dzienny jadłospis, używając do tego tabelki Mój jadłospis. Dodaj wybrane produkty do jadłospisu, następnie kliknij na Otwórz jadłospis i sprecyzuj wagę produktów. Wartość kaloryczna twojego posiłku zostanie obliczona automatycznie na podstawie produktów i wagi, które podasz.

jabłko pieczone : białka, węglowodany i lipidy

jabłko pieczone: zawartość procentowa białek, węglowodanów i lipidów

jabłko pieczone : substancje odżywcze

substancje odżywcze

zawartość w 100 g

Białka< 0.5 g
Węglowodany21 g
- w tym cukry sucres17.5 g
- w tym skrobia< 0.35 g
- w tym błonnik3 g
Lipidy< 0.5 g
- w tym cholesterol0 mg
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
Woda75.6 g
Alkohol0 g

jabłko pieczone : pokrycie zalecanego dziennego spożycia witamin

jabłko pieczone : zawartość witamin

witaminy

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Witamina A lub retinol0 μg0%
Beta-karoten lub prowitamina A< 5 μg-
Witamina C3.18 mg3.98%
Witamina D lub cholekalcyferol0 μg0%
Witamina E lub tokoferol0.47 mg3.92%
Witamina K1< 0.8 μg1.07%
Witamina K20 μg0%
Witamina B1 lub tiamina< 0.01 mg0.91%
Witamina B2 lub ryboflawina< 0.01 mg0.71%
Witamina B3 lub PP0.11 mg0.69%
Witamina B50.16 mg2.67%
Witamina B60.06 mg4.29%
Witamina B99.55 μg4.78%
Witamina B120 μg0%

jabłko pieczone : pokrycie zalecanego dziennego spożycia minerałów

jabłko pieczone : zawartość minerałów

minerały

zawartość w 100 g

procentowe pokrycie zalecanego dziennego spożycia

Wapń 4.7 mg0.59%
Chlorki< 3.6 mg0.45%
Miedź0.066%
Żelazo0.1 mg0.71%
Jod< 20 μg13.33%
Magnez5.2 mg1.39%
Mangan0.05 mg2.5%
Fosfor12 mg1.71%
Potas150 mg7.5%
Selen< 20 μg36.36%
Sód< 5 mg-
Cynk0.06 mg0.6%
Sól lub chlorek sodu< 0.01 mg0%

jabłko pieczone : kwasy tłuszczowe

kwasy tłuszczowe

zawartość w 100 g

Nasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas masłowy< 0.008 g
- w tym kwas kaprynowy< 0.01 g
- w tym kwas kapronowy< 0.01 g
- w tym kwas kaprylowy< 0.01 g
- w tym kwas laurynowy< 0.01 g
- w tym kwas mirystynowy< 0.01 g
- w tym kwas palmitynowy< 0.01 g
- w tym kwas stearynowy< 0.01 g
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas oleinowy< 0.01 g
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe0 g
- w tym kwas linolowy< 0.01 g
- w tym kwas alfa-linolenowy< 0.01 g
- w tym kwas arachidonowy< 0.01 g
- w tym kwas EPA< 0.01 g
- w tym kwas DHA< 0.01 g

jabłko pieczone : dodatki do żywności

dodatki do żywności

zawartość w 100 g

Kwasy organiczne0 g
Popioły0.36 g
Całkowita zawartość polioli0 g